Over dit project

Tumble Seed is een krukje dat zich losjes door het interieur beweegt, wachtend op een gebruiker die de balans hersteld.
De opdrachtgever, MN, houdt zich bezig met de pensioen en sociale voorziening van bijna 2 miljoen mensen. In 2012 verhuisden zij naar een nieuwe locatie in het centrum van Den Haag en vroegen Studio Carmela Bogman een product te maken dat paste bij hun werkzaamheden en hun visie. Hierbij werd de zoektocht naar balans, die kenmerkend is voor de nieuwe fase na je werkende leven, een belangrijk uitgangspunt.

 

De vormentaal van Tumble Seed is afgeleid van een bloemzaadje dat zich voortbeweegt in de wind en op de juiste plek wortel schiet. De kleurtoets op het meubel verwijst naar de prachtige bloem die eruit kan ontstaan en dient als inspiratie voor nieuw leven en een mooie toekomst. Tumble Seed wordt rondgestrooid in huis of op de werkvloer en kan makkelijk opgepakt en verplaatst worden, de ronde onderkant zorgt voor een actieve zithouding.

 

Tumble Seed bestaat uit acht aluminium lamellen, die op ingenieuze wijze in elkaar geschoven worden. De lamellen worden voorzien van houtelementen, waardoor het zitcomfort gegarandeerd is. Alle onderdelen zijn vervaardigd door Nederlandse bedrijven en de combinatie van geborsteld aluminium, verduurzaamd hout en de eenvoudige demontage, maken Tumble Seed tot een duurzaam product.

 

In 2012 was Tumble seed te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven en in 2013 behoorde Tumble Seed tot de 10 genomineerde van de FrameMoooi Award tijdens de Salone del Mobile. In totaal waren er 861 inzendingen.

 

Opdrachtgever

 

Fotografie

X