Over dit project

Pop-Up is een meubel voor de openbare ruimte dat, door de bewoners zelf, uit de grond ‘gepompt’ kan worden en na gebruik weer terug in de grond verdwijnt. Dit betekent dat de bewoners zelf kunnen bepalen wanneer ze gebruik willen maken van het object en op welke manier.

 

Pop-Up is tot stand gekomen met de bewoners van de wijk Lombok in Utrecht, een krap aandoende wijk achter het station met weinig openbare ruimte. De bewoners wilden graag een ontmoetingsplek in de straat, maar vreesden de overlast van hangjongeren in de avonduren. Door middel van een pompsysteem, dat uitsluitend toegankelijk is voor de buurtbewoners, kan Pop-Up omhoog worden gepompt. Door het gebruik van meerdere bladen die op elke gewenste hoogte gefixeerd kunnen worden, kun je zelf bepalen of je er een bank van wilt maken, een podium of een lounge hoek. Na gebruik pomp je de Pop-Up weer terug in de grond met als resultaat een rustig straatbeeld zonder obstakels.

 

Pop-Up is een ontwerp van Studio Carmela Bogman en Rogier Martens en in Nederland geproduceerd. Pop-Up is gepubliceerd in het boek Pop-Up Generation van BIS Publishers, MOTI & Edelkoort Exhibitions en via diverse media de hele wereld overgegaan.

 

Opdrachtgever

 

Samenwerking

X