Over dit project

In 2012 kreeg de oude mijn site Winterslag te Genk een tweede leven. De karakteristieke gebouwen en de prachtige schachtbokken, die hoorden bij het mijnverleden, bleven staan en kregen een nieuwe functie. De oude site zelf, werd een stedelijk plein met een culturele, creatieve, design- en recreatieve functie naar een ontwerp van HOSPER met daarop het meubilair Single Scatter.

 

De vloer van het plein is van een zwarte leisteen in verschillende formaten en legwijzen. Leisteen was in de tijd van de steenkoolwinning het afvalproduct dat met de kolen omhoog kwam. Op de zwarte vloer staan glimmende diamantvormige stoelen en krukjes genaamd Singel Scatter. Gemaakt van RVS, met een rode kern verwijzen zij naar de rijkdom die de steenkool bracht en de hitte in de mijn. Single Scatter bestaat uit een stoel en een kruk die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden en vanwege de materiaalkeuze is Single Scatter weersbestendig en hufterproof.

 

De opening van de C-Mine was een waar volksfeest. Op uitnodiging van de burgemeester mochten alle bewoners van Genk deelnemen aan de Lipdub en twee dagen komen feesten op het plein. Het C-mine plein is genomineerd voor de Belgische prijs publieke ruimte 2013 en gepubliceerd in het jaarboek landschapsarchitectuur en stedenbouw 2013.

 

Single Scatter is een ontwerp van Carmela Bogman in samenwerking met HOSPER en wordt geproduceerd door Rots Maatwerk.


Pers

ArchDaily
De Blauwe Kamer

 

Opdrachtgever

 

Samenwerking

HOSPER landschapsarchitectuur en stedebouw

 

Uitvoering

Rots Maatwerk

 

Bezoek

Er is van alles te doen op de C-Mine in Genk. Kijk hier als je een bezoekje wilt brengen.

 

X