Over dit project

De gemeente Drechterland bouwt al enkele jaren aan de nieuw wijk Reigersborg. Een wijk met veel groen en water. De wijk is gelegen aan de rand van Hoogkarspel en kijkt uit over de prachtige Noord-Hollandse polder. In 2010 werd Studio Carmela Bogman geselecteerd voor het ontwerp van een zestal brugleuningen.

 

De Hollandse lucht is al eeuwen een populaire inspiratiebron voor schilders en andere kunstenaars. Uit het prachtige uitzicht op de polder, een landschap met oneindige vergezichten waar land en lucht samenkomen, ontstond als vanzelf Tussen Hemel en Aarde. Een ode aan de vergezichten en de kleurenpracht van het platte land.

 

De drie bruggen verbeelden een tijdspanne van zonsopgang tot zonsondergang doormiddel van kleurschakeringen die variëren van indigo to helder geel. Elke brugleuning bestaat uit eenentwintig glasplaten opgebouwd uit drie lagen glas met daartussen horizontale stroken gekleurde folie. Dankzij de gelaagdheid van het glas ontstaat er een dieptewerking tussen de verschillende kleuren folie. Elke plaat heeft een variërend patroon en een afwisselend kleurenpallet. Als de zon op het glas staat, reflecteren de kleuren op het wegdek en het water.

 

Opdrachtgever

 

Producent

 

Fotografie

Ben ter Mull

X